2017. szeptember 8. – Péntek

2017. szeptember 8. – Péntek, Szűz Mária születése, Kisboldogasszony

Ülök a tanév küszöbén, gyermekek, felnőttek csoszognak, kopognak a házunk ajtaján, van aki örömmel jön, van aki szomorúan távozik, ilyenkor szeptember derekán nagy a nyüzsgés, az izgalom!! Körülöttem lassan csendes lesz a gyergyószentmiklósi, Szent Annáról elnevezett ház, nemsokára éjfél van, aludnom kellene, de én imádságos tisztelettel szemlélem az ágyában forgó Szent Józsefet! Ő sem tud aludni, döntenie kell, és ő legyőzi sértett férfiúi büszkeségét, hisz akkor és ott csak annyit tud, hogy nem tőle van a kisbaba! József félrerakja csalódottságát, félelmeit, saját dédelgetett álmait és átadja magát Isten szent akaratának: “József, Dávid fia, ne félj feleségül venni Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fia születik, akit Jézusnak nevezel!” Mt 1, 20
 
Csodálom a fiatal pár bátorságát, amellyel bedobják magukat Istenük karjai közé, befogadják a testet öltő végtelen szeretetet, a magzatot, a megtestesült második isteni személyt, Jézus Krisztust!! Mária végtelen bizalommal, igent mond a nagy kalandra, és az Istenre figyelő Szent József mellette kibontja szárnyait, és fiatal feleségével repül az ismeretlen holnapba!! 
 
Igen, nekem is, nekünk is ez a dolgunk, bízni Istenben és igent mondva az Ő szent akaratának, vágjunk neki reménykedő szívvel a 2017-18-as tanévnek!! Utunk, lehet, hogy a golgotára vezet, de Istenem szavára nem félek megfogni drága nevelőim kezét, ölbe venni a XXI század bajbanlévő gyermekeiben a kis Jézust és elindulni a csendben az evangélium köves útján!!
 
Imádságos szeretettel gondolok azokra a férfiakra, nőkre akik mellém állva igent mondanak az életre, a ránk bízott gyermekekre és vállalják az új tanévet! Hálás szívvel, Csaba t. 
 
Kép: Egy aranyos kislányunkkal, és fiatal kolléganőmmel, Blankával az Irgalmasság házának udvarán…
 

—-

Jézus Krisztus születése így történt: Anyja, Mária, jegyese volt
Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária
gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. A férje, József igaz ember
volt, nem akarta őt megszégyeníteni, ezért úgy határozott, hogy
titokban bocsátja el. Míg ezen töprengett, megjelent neki álmában az Úr
angyala, és így szólt: ,József, Dávid fia, ne félj attól, hogy
feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van.
Fia születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert ő váltja meg a népét
bűneitől.” Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr a
próféta által mondott:
Íme, a Szűz gyermeket fogan és fiút szül,
és az Emmánuel nevet adják neki,
ami azt jelenti: “Velünk az Isten.”

Mt 1,18-23

IMG_7973