Tatárdombi megemlékezés

Meghívó

Tatárdombi megemlékezés

Őseink győzelmére emlékezve, együtt

imádkozva, jókedvvel készüljünk a 2017/2018as tanévre!

Szeretettel meghívunk minden székely családot, munkatársat, – kicsit és nagyot-, minden kedves támogatót, tanárt, tanítót, polgármestert, papbácsit 2017. Szeptember 9-én, 11 órától, a gyergyószárhegyi Tatárdombnál tartandó rendezvényünkre.

„Kedves Testvéreim!

Napok jönnek, mennek, suhannak, de a becsületes helytállásnak emléke örök! Őseink Szárhegy határában, a Tatárdombnál nem gyáván elfutottak, saját külön kis kényelmes világukat mentve, lakozva, hanem bátran összefogtak, és vállalták váll a váll mellett a kilátástalannak tűnő, véres harcot!… Gyertek 2017. szeptember 9-én Gyergyószárhegyre, az életünket elvenni akaró, de őseink által könyörtelenül levágott, ellenség sírjához, és ott mi is vágjuk ki határozott kérlelhetetlenséggel szíveinkből a hiú, kapzsi, bűnös vágyakat! Gyertek, hogy egy áldott szentmisében kérjük Teremtőnk megtartó áldását családjainkra, a most kezdődő 2017-18-as tanévére!” – Csaba testvér

9:00 Gyalogos zarándoklat a gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthontól
10:45 Gyergyóditrói Fúvószenekar zenél
11:00 Szentmise Böjte Csaba testvér celebrálásával
12:00 Koszorúzás a Tatárdombi emlékműnél a Gyergyódirói Fúvószenekar kíséretével, gyergyószárhegyi polgármester köszötője, Hargita Megye Tanácsa képviselőjének beszéde
13:00 Ebéd (debreceni kolbász, fekete bivaly pörkölt, palacsinta, fánk, házi főzött sör, jégkása)
13:00 Csanádapácai Csikós Gábor és fia zenekar előadása
13:30 Frigyesy Ágnes: Az Úr csodásan működik című könyvének bemutatója
14:00 Debreceni Donati Duo koncertje
14:30 A Dévai Szent Alapítvány Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központja HANGfoglalás zenekarának előadása
15:00 A Dévai Szent Alapítvány színjátszó- és tánc csoportjának a Néma Levente című előadása
17:00 A Dévai Szent Alapítvány gyergyószárhegyi és dévai focicsapatának mérkőzése
18:00 Tombolahúzás
18:30 A Role Zenekar 30 éves jubileumi koncertje a Szent László légy velünk rockkoratórium bemuatatójából elhangzanak részletek
20:00 Utcabál: Katona  Tibor és zenekara zenél

Kísérő programok: Gyerekfoglalkozások: fafaragás, nemezelés, agyagolás stb., légvár.

Társszervező: Hargita Megye Tanácsa

Támogatóink: Gyergyószárhegy Önkormányzata, Csanádapáca Önkormányzata, Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület, Both Tibor és csapata Debrecenből, Vitnyédért Egyesület, Kis M. Vencel Kapuvárról, Hargita Megye Művészeti Népiskola, Rácz László Királyi Szakács és csapata Szatymazról.

Csergő Hajnal – programfelelős