Albu Andreánál

Milyen jó ilyen szép leveleket kapni… Lám lám, már a földön milyen sok szeretetet szül a jóság! Milyen jó lesz a mennyek országában találkozni olyanokkal, akik talán nekünk köszönhetik az üdvösségüket!!! Álljunk neki tiszta szívvel szeretni egymást!!
Örömteli szívvel, Csaba t. 

Kedves Csaba atya!

Úgy gondoltam, leírom önnek a gondolataimat, mert ez szóban hosszú, és alkalom függő is. Nagyon várom az idei motoros túrát, aminek köszönhetően újra egy kicsit ott lehetek. Amíg a párom motoroztat, addig én el szoktam vegyülni a gyerekekkel és tudom, látom akkor nem lenne lehetőség beszélgetésre.
2004 nyarán mikor Pécsre hozott egy busznyi gyermeket, akkor nyaralt nálunk egy hétig, egy leányka.
Albu Andrea. Addig úgy éreztem, a lehetőségeim csak az adomány gyűjtést engedik meg, akkor Judit rábeszélésére jelentkeztem én is. Olaszfaluba mentünk Andival, ill. ott volt még egy családnál 2 fiú.
Szerényen fogadtuk, de a lehetőségeinkhez képest megpróbáltam a maximumot adni, szeretetben, élményben, nagy családomban vendégségbe stb. Kézzel fogható ajándékot szerényen. Sose felejtem el, hogy 3 nap eltelt mire nem rezdült össze egy puszitól, öleléstől.
Hittem akkor is hogy jól érezte magát, lányaimmal, kutyánkkal. Mondtam, hogy nem egy hétre fogadtam kislányomnak, hanem örökre, azóta levél, csomag, közösségi oldal segítségével figyeljük életét. Sokszor csak pár jó szó… Azóta lányaim felnőttek, minden évben egy családi vasúti kedvezménynek köszönhetően ketten nyaralnak valahol pár napot, az idei választás Olaszországra esett. Nagy álmuk vált valóra, eltöltöttek egy éjszakát Rómában, és egy napot Andinál.
Nagyon örültem hogy ha én nem is láthatom, küldhetek neki puszit, ölelést,”csajos” ajándékot. Ő már 10 éve kint él, dolgozik, egyengeti kis életét, jó kapcsolatban anyukájával, testvérével.
Hát visszajöttek lányaim, tele ajándékkal ,élményekkel, elhalmozta őket mindennel, sírva fogadta őket az állomáson, kezüket alig engedte el. Nagyobbik lányom próbálta meghívni, fizetni azt mondta lehetetlen volt, annyira adni akart. Pedig azt én szerettem volna…
Ezért írok, és elnézést a hosszú levelemért.
Nagyon régóta kísérem figyelemmel, szeretettel munkásságát, biztos vagyok benne hogy sok visszajelzést kap. Most ezzel szerettem volna én is megköszönni a magam, lányaim, és a világ nevében egy jó embert a sok közül, akit felkarolt,támogatott amíg kellett.
További jó munkát, véget nem érő szeretetet, türelmet kívánok, tisztelettel:
Horváth Veronika