2017. augusztus 4. – péntek

2017. augusztus 4. – péntek

Úton vagyok, még sok száz kilométer van célomig! Vezetek, körülöttem, bennem béke van, a motor szép egyenletes dorombolása nyugalommal tölt el! Milyen döbbenetes, a lobogó üzemanyagot behatároló acélfalak nem megfojtják a tüzet, hanem kihozzák belőle a maximumot! Ez a bennünket repítő erők nem csak a lobbanékony üzemanyagból, de a hengerek kemény, millimétert sem engedő falából születnek! Utca porában szétfolyva, lobogva égő gázolaj, csak kormot, szennyet, fájdalmat szül, míg ugyanaz az anyag itt az acél falak közt, bölcs mérnökök, pontos akarata szerint porladva, lobogva vígan repít az otthonunkba!!  
 
Csak a döntés által felvállalt kemény korlátaid adhatnak értelmet a létnek!  Hol nincs kemény fal, ott nincs erő, lendület, élet!! 

 
Ezért bátorítlak, ne félj megváltó Krisztusod feléd nyúló tenyeréből elvenni a boldogságra vezető parancsolatokat! Alapíts családot, vállalj gyermeket, tervezd meg vállalkozásodat, és kezedben Isten parancsának iránytűjével, lépj rá bátran a cselekvés útjára!  
Becsüld meg Mesteredet, s győzni fogsz!!!
Szeretettel, Csaba t.
 
Kép: Boldog emlékű Márton Áron autójában Antal atya útrakel, hogy megünnepelje pappá szentelésének 75-ik évfordulóját! 2016 aug.
———-
Tanító körútján Jézus az ő városába, Názáretbe érkezett, és ott tanított a zsinagógában. Hallgatói csodálkoztak, és így beszéltek róla: “Honnan van ennek a bölcsessége és csodatevő ereje? Hát nem az ács fia ez? És nem Mária az anyja? Nemde Jakab, József, Simon és Júdás az (unoka)fivérei? És nem itt élnek-e közöttünk az (unoka)nővérei is? Honnét vette hát mindezt?” És csak botránkoztak rajta. Jézus erre így szólt: “Sehol sem becsülik kevesebbre a prófétát, mint szülőföldjén és otthonában.” Hitetlenségük miatt nem is művelt ott sok csodát.
Mt 13,54-58

IMG_3996_2