Jézus Szíve Búcsú Petrozsényban

Jézus Szíve Búcsú!!
A petrozsényi házunkat, akárcsak a Zsíl-völgyi Lónya település plébániatemplomát is Megváltónk, Jézus Krisztus szentséges szívéről nevezték el! Mi a kollégákkal útra keltünk Déváról, Szászvárosról kora reggel, Erdély egyik legszebb szeglete felé! Az első megállónk a gyermekvédelmi otthonunk kápolnájában, Petrozsényben volt, itt imádkoztunk, Istentől azt a kegyelmet kértük, hogy ezen a napon ne a fáradt tagjaink, se ne a mindenben hibát kapó józan eszünk, hanem Jézus lángoló szíve, szeretete vezessen, majd gyalog elindultunk a hegyeken keresztül a 12-14 kilométer távolságban lévő lónyai templomba! Ezen az úton velünk voltak a kedves írországi fiatal vendégeink is!
Útközben egy nagyon finom ebédre hívtak meg a helybeli kollégák, melyet a rendezéssel együtt nagy szeretettel köszönünk Andreának, a ház vezetőjének és minden egyes munkatársának, különösen drága vőlegényének András Gusztinak! (Hogy egy kis hírt is közöljek, az ő házasságuk nemsokára, augusztus 5-én lesz Gyergyószentmiklóson). Az ebédidőt egy kis fürdéssel, tánccal is megfűszereztük!
A csatolt képeket a zarándoklat alatt, a ragyogó szép időben készültek, gondolom, hogy önmagukért beszélnek! Nagyon sajnálhatják azok akik nem tudtak eljönni velünk a zarándok útra, mert egy örömteli, szép napot vesztettek el, sok-sok kegyelemmel!
Szeretettel, Csaba t.