Oltáriszentség Testvériség!

Meghívó az Oltáriszentség Testvériségébe!
A keresztény élet forrása és csúcsa, az Eucharisztia (II. Vatikáni Zsinat).

Kétezer évvel ezelőtt a világ bajára, gondjára Mennyei Atyánk egy orvosságot adott, saját szent Fiát, a mi Urunkat, Jézus Krisztust! Ferenc pápa, ha letérdeltetne mindannyiunkat, hogy imádságos szeretettel választ kérjünk, keressünk világunk gondjaira, bajaira, hiszem és vallom, hogy Isten ma ugyanazt a gyógyírt adná nekünk, mint kétezer évvel ezelőtt: Jézus Krisztust, mert Ő kétezer évvel ezelőtt is és ma is az egyetlen Út, az Igazság és az Élet!

Szerintem világunkban nem pénzből, ruhából, házból van kevés, hanem a jó Istenből, Isten szeretetéből, ezért szervezzük az örökös szentségimádást! Azt szeretném, ha minél többen mondanánk igent az ajtónkon kopogtató Megváltónknak, szánnánk időt a lelkiismeretünkön keresztül velünk élő, kapcsolatot kialakító Szentháromsággal. Meg vagyok győződve, ha minden hétből, azaz 168 órából 1 órát az Istennek ajándékoznánk, és csendesen az Oltáriszentség előtt imában töltenénk, megváltozna az életünk és megváltozna a társadalmunk is. Az Eucharisztia előtt elcsendesedve, Istent imádva, az embert eltölti a béke, a nyugalom, és lassan Krisztus szép erényei betöltik a lelkünket.

Madarat tolláról, embert barátjáról, mondja a régi magyar közmondás. Hiszem és vallom, hogy a köztünk lakó Jézus Krisztus szentségi jelenléte képes átalakítani világunkat, meggyógyítani sebeinket, erővel, bölcsességgel, szeretettel betölteni szíveinket. Meneküljünk e sok összevisszaságból, idegességből, veszekedésből Istenünk szentségi jelenlétébe, templomaink csendjébe, az Oltáriszentségben ránk váró Jézus Krisztushoz!
 

Hogyan lehetek tagja Oltáriszentség Testvériségének? 

Mindazok, akik törekednek Istent imádni és felebarátokat szeretni, heti egy óra szentségimádást vállalnak és bejelentkeznek az Örökös Szentségimádást végzők közösségébe, azok e testvériségnek tagjai lesznek! Ahogy a tábortűzben az ágak, gallyak egymás lángjától tűzre lobbanva égnek, hiszem, hogy egy ilyen lelki nagycsaládban egymás buzgóságától mi is erőt, bátorságot tudunk meríteni, együtt lelkesebben, jobban fogjuk tudni imádni a Szentháromságot és szeretni a teremtményeket!
 
Hogyan lehet jelentkezni az örökös szentségimádásba, melyet az áldott békéért ajánlunk fel?A Szent Ferenc Alapítvány honlapján, a www.magnificat.ro oldalon, középtájon megjelent egy iraki Káld keresztény templom oltárának a szentségfülkéje. A márvány tabernákulumon jól látszanak a golyó ütötte sebek, ha erre a képre rákattintasz, megjelenik egy ablak különféle időzónákkal, itt ki kellene válaszd egy gombnyomással azt az országot, ahol végzed a szentségimádást. Ha döntöttél, akkor megjelenik  az Örökös Szentségimádási naptár, és az ablak felső sarkában írja, hogy “jelentkezés”. Amennyiben erre a szóra rákattintasz, megnyílik egy újabb ablak amit az adataiddal kérünk tölts ki, jelezzed, hogy melyik nap és hány órakor találkozol a szentségi Jézus Krisztussal. Majd a piros szívecskére kattintva, ellenőrizheted, hogy a gép elfogadta-e a jelentkezésedet, és természetesen megnézheted, hogy rajtad kívül még ki időzik az Eucharisztia előtt. Én azt szeretném, hogy a naptár minden rubrikája legyen tele piros szívecskékkel, hogy valóban Jézus Krisztusnak legyenek igaz imádói, a nap minden órájában.

Kisebb testvéred, Csaba t.
IMG_4487