Szövetségkötés ünnepe Dél-Erdélyben

Szövetségkötés ünnepe Dél-Erdélyben

Mint minden évben május utolsó napjaiban, az idén is, 2017, május 27-én, szombaton, Marosillyén megszervezzük Bethlen Gábor szülőházánál a Szövetségkötés ünnepét. Sok félék vagyunk, sok felülről jöttünk, de a köztünk lévő különbségek ellenére mindannyian a jó Isten gyermekei vagyunk, az Újszövetség népe. Éppen ezért szeretnénk Istennel kötött szövetségünket, a Jézus Krisztus által felkínált Újszövetséget tudatosan elfogadni, szeretettel megpecsételni.

Ahhoz, hogy otthon legyünk e világban, nem csak az Istennel való viszonyunkat kell tisztáznunk, hanem egymással való kapcsolatunkat is rendeznünk kell. Árpád vezér annak idején vérszerződést kötött a Kárpát-medence területén élő népekkel. Egymás tudatos elfogadása, a bizalommal vállalt szövetség tehet nagy családdá, egy néppé bennünket.

Nagy szeretettel hívunk gyermekeinkkel Marosillyére, gyertek május 27-én a 11.00 órás szentmisére, hogy megújítsuk teremtő Istenünkkel és egymással kötött szövetségünket. A szentmise végén, a közös ebéd utáni programra is szeretettel várunk, itt gyermekeink színes előadásában és nagyhírű vendég művészek produkciójában gyönyörködhetünk. Akik messziről jönnek, azoknak szállást is tudunk biztosítani.

Sok-sok szeretettel várunk, Csaba t.

A részleteket Varga Csabával (guitarservice@gmail.com) vagy Palkó Cecíliával (ceciliapalko@yahoo.com) lehet egyeztetni. .