Fontos a tanulás!

http://szekelyhon.ro/aktualis/csikszek/ennyivel-csokken-szeptembertol-a-szakiskolai-osztalyok-szama-hargita-megyeben

Az emberek otthonait járva azt tapasztaljuk, hogy a gyerekek egy része sajnos nem jut el a szakiskolához sem és úgy kerül ki az életbe, hogy nem ért semmihez! A szegedi csillag fegyházban jártam, hol több mint 1600 elítéltet tartanak fogva és ott mondotta az intézmény parancsnoka, hogy a fegyencek átlagban több mind 11 évet töltenek az intézményben, de azt is mondta a parancsnok, hogy a hozzuk kerülőknek sajnos még az átlag  hat osztályuk sincs meg! Igen, egészen biztos, hogy a képzés, az oktatás, nem csak jobb megélhetést jelent a fiatalnak, hanem egy fajta védelmet, mentő övet a mindannyiunkat megkísértő bűnnel szemben!! Romániában az utóbbi három évben 19 naponta vet véget egy rab az életének!! A társadalomnak el kell gondolkozzon azon, hogy mi kerül többe egy fiatal becsületes képzése, vagy az adófizetők pénzén fegyházban tartása?  
 
Romániában több mint 32.000 ember van bezárva és egy rabnak átlag 2400 lejben kerül a fogva tartása a hivatalos adatok szerint! Sajnos a határokon kívül is közel 12.000 román állampolgár van börtönben az Európai Unió területén. Mi gondot, fájdalmat, törődést okoznak ezek az jobb sorsra érdemes emberek, csak azért mert nem tanítjuk meg őket Isten örök érvényű parancsaira, nem neveljük, oktatjuk őket becsületes megélhetésre szeretettel!! 
 
Tisztelettel, Csaba t. 
 
Végezetül ide másolóm a romániai börtönök adatait a Wikipédiából, mikor lesz ennyi szakképző központ ebben az országban?