Életmentő kollégák

A túlélés nehéz gondja nyomasztja e fagyos napokban a szegényeket, éppen ezért mindenkit bátorítok, hogy ott ahol vagyunk, legyünk mi a szeretet bajnokai! Külön felkérést ne várjunk, hisz Jézus Krisztus mindannyiunkat nem csak “felkért”, de küld is a bajbanlévő testvéreink vigasztalására, testi, lelki gondjaik orvoslására!
A Szent Ferenc Alapítvány, mindenek előtt a saját családi otthonában, rokonai közelében védi, segíti a bajban lévő gyermekeket! Amennyiben erre nincs lehetőség, akkor kerül a gyermek napközi otthonba vagy családi elhelyezésbe, egy-egy gyermekvédelmi otthonba. A cél az lenne, hogy az egész családot szülőstől, gyermekestől segítsük a túlélésben, ezért támogatjuk az Isten akarata szerinti szép családi élet kialakításában a tőlünk segítséget kérőket.

Az elmúlt napokban e nagyon szép, életmentő munkával megbízott felcsíki, udvarhelyszéki, marosszéki kollégáimat látogattam meg, elkísértem őket az Alapítványunk által mentorált, támogatott családokhoz. A súlyos mínuszok között szenvedő 7-8 kisgyerekes családok, biza még segítséggel is nehezen képesek fenntartani a fizikai létüket! Utam során újból megcsodáltam Isten legdrágább teremtményét, a gyermeket, akiknek szép vonását még a nélkülözés, a hideg, a kilátástalan élet sem tudja elcsúfítani!

Sokszor megütközve, szomorúan olvasom az emberek megjegyzését, melyben mindig, minden baj orvoslására a mindenható állami hatóságot kérik! Jót tenni jó! Ne mástól, ne az állami szervektől várjuk el a bajban lévő családok segítését, éljünk a lehetőséggel, tegyünk jót ott, ahol vagyunk! A civil, egyházi egyesületek, egy falu vagy lakóközösség fogjon össze, és mint a szeretet hadseregének könnyűlovassága végezze a dolgát, aztán az állami szervek az elkezdett munkát jóvégre vihetik!

Örömmel és hálával köszönöm meg ez alkalommal is mindazok jóságát, kik anyagiakkal vagy fizikai segítséggel mellénk álltak, hogy mi is támaszai lehessünk a bajban lévőknek! Ugyanakkor szeretettel osztom meg három kollégám elérhetőségét, kik a Szent Ferenc alapítványunk nevében szívesen segítenek! Amennyiben valaki bajban lévő gyermekekről tudomást szerez, akár engem, akár őket is lehet értesíteni, de ugyanezeken a telefonszámokon lehet jelentkezni ha valaki segíteni akár fizikailag, vagy adományokat szeretne felajánlani.

Pál Mária: devaimisszio@gmail.com

Both Fodor Ildikó, Csíki-medence: ildikobf@gmail.com