Kinga nevelőnő

Kedves Kinga!
Akárcsak a régebbi munkatársaimnak, neked is köszönöm a jóságodat! Hálás vagyok, mert önmagaddal ajándékoztál meg, eljöttél gyermekeink közé, hogy neveld, szeresd azokat, kik nálunk találtak otthonra, az élet forgatagában!
 
Életemben mindig akkor voltam igazán boldog, ha verejtékes munkám gyér gyümölcsei között felragyogott Isten drága ajándéka! A napok egyformán peregnek, tesszük a dolgunkat, tanulunk, játszunk, takarítunk, de hidd el, a mindennapok forgatagában ott van a te megváltó Istened! Mi emberek gyöngyhalászok vagyunk, fáradságos munkával a mélybe merülünk, tesszük a dolgunkat felhozzuk a kagylót, de az csak egy zárt, önmagában értéktelen páncél, a bennünket gazdaggá tevő drága gyöngy Isten ajándéka! Sok száz felhozott kagyló közül melyik rejti azt a gyöngyöt, mely egész életedet megváltoztatja azt csak Isten tudja! 
 
Arra kérlek, légy nyugodt! Végezd a munkád, a napok peregnek, Mestered, mikor jónak látja erőfeszítéseidet megajándékozza! Ajándéka lehet egy csoda, gyermeked szépen bomló élete, mely téged is térdre kényszerít, de lehet egy őszinte jóbarát, ki vállát a vállad mellé teszi, s munkádat sajátjának érezve, veled végzi közös dolgotokat! Lehet egy csendes megvilágosodás, mikor felragyog előtted egy erény csodaszép vonzó vonása, s te megértvén megéled és magadra is öltöd mint kényelmes menyegzős ruhát, mely nemcsak megszépít, de melyben szavadnak súlya, életednek sodrása lesz, s melyben beléphetsz Urad pompás udvarába is!
 
Mint testvéred arra kérlek, hogy a pergő napok, fel-fel parázsló fényénél kitartóan végezd a dolgodat, mert ott a mélyben a kagylók között egészen biztos, hogy rád vár Istened csodálatos ajándéka, mely verejtékes munkádat megkoronázza!!
 
Szeretettel, Csaba t. 
 
Képek: Kinga nevelőnő megérkezett Kászonba
IMG_8921_2 IMG_8927_2 IMG_8926