2017. január 16.

2017. január 16. – hétfő
 
„Miért van az, hogy Keresztelő Jánosnak és a farizeusoknak a tanítványai böjtölnek, a tieid meg nem böjtölnek?”
 
Hiszem, hogy Isten előtt a legkedvesebb böjt, ha mindennapi feladatainkat, állapotbeli kötelességeinket becsülettel, szorgalmasan teljesítjük! Nem kell nekünk semmi rendkívüli, feltűnő dolgot kitalálni, elég ha ott ahol vagyunk, azt amit vállaltunk, a diák az iskolában, a tanár a katedránál, a szakács a konyhában, az autóvezető a volán mellett, ha mindenki szépen, pontosan, összeszedetten végzi a dolgát!
Mindez mellett gondoljunk Isten első parancsolatára: “Uradat Istenedet imádd!” Isten parancsa csodálatosan szép, hatalmas feladat, mert nem elég nem szídni az Istent, Ő elvárja tőlünk, hogy őszinte szeretettel szeressük urunkat Istenünket! Négyféle imádság van: Kérő ima, bűnbánati ima, hálaadó ima és a negyedik, melyet a legritkábban gyakorlunk, a dicsőítő imádság! Úgy gondolom, hogy ha ezer életünk lenne, és minden életünket Isten dicsőítésére szentelnénk, akkor is adósai lennénk, a minket szeretetből létbe hívó Szentháromságnak!
 
Szeretettel bátorítlak, tegyünk meg mindent, hogy egész napunk, minden munkánk legyen drága Istenünk örömteli imádása! Imádkozzunk örömmel, hisz velünk a vőlegény!
Csaba t.
Abban az időben Keresztelő János tanítványai és a farizeusok böjtöltek. Ezért néhányan odamentek Jézushoz és megkérdezték tőle: „Miért van az, hogy Keresztelő Jánosnak és a farizeusoknak a tanítványai böjtölnek, a tieid meg nem böjtölnek?” Jézus így válaszolt: „Vajon böjtölhet-e a násznép, míg velük van a vőlegény? Amíg a vőlegény velük van, nem böjtölhetnek. De jönnek majd napok, amikor elviszik tőlük a vőlegényt. És akkor, azon a napon majd böjtölnek. Senki sem varr régi ruhára új szövetből foltot. Vagy ha igen, akkor az új szövet kiszakítja a régit, és a szakadás még nagyobb lesz. És új bort sem tölt senki régi tömlőbe; vagy ha mégis, a bor szétveti a tömlőt, és a bor is, meg a tömlő is tönkremegy. Az új bor új tömlőbe való.”
Mk 2,18-22
IMG_7174_2