Áldott, boldog új évet!

Áldott, boldog új évet kívánok! Az új év, új lehetőség is, mi a gyermekekkel, Erdély védőszentjének, Szent László vezetésével, szeretnénk a boldogságra vezető Isteni parancsolatok útjára lépni! Szeretettel hívunk tarts velünk! Hónapról – hónapra haladva, szeretnénk megismerni és megszeretni, a boldogságunk legfontosabb szövetségeseit, Isten drága útmutatását, a parancsolatokat! Gyere és a mindennapi életben tapasztaljuk meg, hogy mennyi boldogság, béke, erő fakad, ha életünket Isten akarata szerin, a szeretet parancsa és a tízparancsolata szellemében éljük!

 
Januári témánk: Boldog az az ember, ki Urát Istenét imádja, és csak neki szolgál!
 
Nagy szeretettel várunk, gyere induljunk el Szent László nyomában a békességre vezető parancsolatok útján, Csaba t. 
 

Szent László királyunk nyomában – Csaba testvér és 100 árva gyermek Budapesten
Frigyesy Ágnes tudósítása és képriportja ©

Böjte Csaba testvér 2017. január 2-án a budapesti Szent József templomban mutatott be ünnepi szentmisét a Szent Ferenc Alapítvány által fenntartott gyermekvédelmi otthonokban nevelkedő 100 gyermek kíséretében, hogy áldott, új esztendőt kívánjon a budapesti támogatóknak, barátoknak és a híveknek. Szentbeszédében rámutatott: 2017. január 1-én megkezdődött a Szent László év, s Erdély védőszentjének tiszteletére hónapról hónapra végig szeretné járni a boldogságra vezető parancsolatokat.
Csaba testvér száz gyermekkel érkezett a fővárosba, akik az év első napján részt vehettek Mága Zoltán újévi koncertjén, ahol többszáz emberrel együtt énekelték el a magyar- és székely himnuszt.

A magyar kormány kiemelt programjaként 2017. január elsején kezdetét vette az év végéig tartó Szent László-év. Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár korábban elmondta: a tavalyi Szent Márton- és Márton Áron-emlékév sikerén felbuzdulva, a Báthory-Bem Hagyományőrző Egyesület és az Emberi Méltóság Tanácsa kezdeményezésére hirdették meg az emlékévet a lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából.
Mivel I. (Szent) László az első olyan Árpád-házi uralkodó, aki összekapcsolja a közép-európai népeket, számítanak arra, hogy a magyarok mellett horvát, lengyel, román és szlovák civil szervezetek, egyházak és politikai szereplők is szerepet vállalnak az eseménysorozatban.
A Szent László év költségeire államtitkársága 80 millió forintot különített el, számítanak a Márton Áron Emlékbizottság tagjainak közreműködésére is, világi fővédnöknek pedig Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettest kérték fel.

dscf6127 dscf6123 dscf6120 dscf6115 dscf6102 dscf6088 dscf6078 dscf6075 dscf6059 dscf6038 dscf6037 dscf6036