Beszámoló a Biblia Táborról

Kedves Csaba testvér!

Nagy-nagy örömmel számolunk be a 2016-os Biblia Táborunkról, amelyet immáron kilencedik alkalommal rendeztünk meg az Összefogás Házába július 21,22,23-án, nem csak az alapítványos gyermekek számára, hanem befogadtuk a falunk gyermekeit. Sok munka megbeszélés, tervezgetés feladat elosztás előzte meg a tábort.

A táborunk felépítésében kihagyhatatlanak találtuk az Irgalmasság Évét, ezért olyan történeteket vettünk a bibliából, amelyek rávilágítanak Isten jóságára, szeretetére és irgalmasságára. A plakátunknak címe: „Őrzője vagyok-e testvéremnek?”

Első nap: Káin és Ábel történetét adta elő Fekete Annamária a máréfalvi hittantanárnő. Előadásában hangsúlyozta Isten megbocsájtó szeretetét Káinnal szemben. Ebéd után pedig az irgalmasság testi cselekedeteit kellett a gyerekeknek eljátszaniuk szavak nélkül. (hét csoport szerepelt)

Második nap: József és testvérei történetét, amelyet Anikó (Pál Anna) mutatott be. Isten jelenléte József életében. Hangsúlyt kapott a testvéri féltékenység, irigység, bűnbánat, megbocsájtás, irgalom. Délután folyamán a kis csoportoknak, a lelki cselekedeteket kellett eljátszaniuk, amelyet meg is tettek nagy lelkesedéssel.

Harmadik nap: Tékozló fiú története volt, amelyet Olasz Béla (teológus) osztott, meg a gyermekekkel és önkéntesekkel. Hangsúlyt kapott a laza, tékozló életmód, a testvéri irigység és a szülői szeretet.

Így vár minket is az Irgalmas Atya, hogy megbocsájtsa bűneinket és magához öleljen. Ezért mi is elvégeztük a szentgyónást, hogy tapasztaljuk meg Isten Irgalmát és szeretetét. Záró szentmisével fejeztük be a tábort, amelyet Egyed Gábor papbácsi mutatott be. Előtte egy rövid szentségimádáson felolvasták a gyerekek imájukat, amit a táborban fogalmaztak meg: Kedves Jézus! Köszönet… Kérlek… Bocsáss meg…

Mind három napban volt ének, játék, kézművesség, kicsiknek gyermekjáték, babaház, nagyoknak kiscsoportos beszélgetés, csocsó.

A legnagyobb meglepetésünk az volt, hogy közel 130 gyermek volt jelen mind három nap és 20-25 segítő, konyhában, szabadtéri gyermekjátékokban álltak helyt lelkiismeretesen. Örömmel osztjuk meg, hogy megtisztelt jelenlétével, segítségével Farkaslakáról Zsófia Kápolnásról Sarolta, Szentegyházáról Anna. Magukkal hozták az alapítványos gyerekeket is.

Újra megtapasztaltuk a nagy összefogást úgy a falunk részéről mint a önkéntesek, szülők, előadók, papbácsink részéről. Ezekből merítünk erőt, hogy továbbra is merjünk álmodni és tenni feladatunkat.

Mindenkinek hálás Köszönet jóságáért, áldozatáért!

Kató Ildikó és Anikó

Fotók a mellékletben láthatók:
16 besz.BT.