A kisiratosi Pio Atya Otthon

 

A kisiratosi Pio Atya Otthonban jelenleg 12 gyermekünk van. A legkisebb gyermek 6 éves, a legnagyobb pedig 15. A felújítási munkálatok tervben vannak véve, de mi, házvezetők még csak három hónapja vagyunk az alapítvány munkatársai. A tavasz beálltával nagyon sok elképzelésünk van a ház felújításával kapcsolatban. Ha az anyagi javak megengedik, kivitelezhető is lesz.
Amióta itt vagyunk már alkalmunk volt két jótékonysági koncerten is részt venni, ahol kisebb-nagyobb adomány gyűlt össze. Kiemelném Kegye János Pánsíp művész jótékonysági koncertjét, ahol a falubeliek, lelkesen adakoztak, és a gyermekeink is fejlődhettek kulturálisan, ami nagy örömünkre szolgált.
A házunknak udvara is van, így a gyerekek szabadidejükben kint játszanak és bicikliznek. Gyakran készítünk kézműves dolgokat, amit nagyon élveznek a gyermekek.
A falubeliek nagyon sokat segítik a mindennapjainkat, kiváló kapcsolat alakult ki a polgármesteri hivatal személyzetével, aminek hálásak vagyunk.
A falubeli pap bácsival is nagyon jó kapcsolatot ápolunk, minden vasárnap részt veszünk a szentmisén, és olykor ifjúsági misét is szoktunk tartani, ahol a gyermekeink énekelnek.