Holtomiglan, holtáiglan…

Annak idején síztem, nagyokat estünk, de soha nem gondoltam arra, hogy ezt a csodaszép sportot átalakítsam, kérjem, hogy egyszerűsítsék le, tegyék fapadossá csak azért mert nekem nehéz, veszélyes! A sízés, repülés két lécen az ég és a föld között, csodálatos, és fel kell nőni oda alázattal, gyakorlatokkal, hogy ezt a “csodát” az ember szépen, biztonságosan művelje!
A házasság is “veszélyes”, nagyokat lehet esni, sérüléseket lehet szerezni ha az ember felkészületlenül kimegy a “fekete” pályára! De ez nem lehet ok arra, hogy a szeretetből befogadó, életet adó csodás utat, a házasságot leegyszerűsítsük! Nem a házasság intézményével van baj, az csodálatos, az ember legnagyobb kalandja ezen a földön, mely a kibontakozás, az Istenhez való felnövekvés csodálatos iskolája, melyet ha leegyszerűsítünk, akkor annak lényegét vesszük el!!A házasság lényege: Holtomiglan, holtáiglan önmagunkat önzetlenül átadni, a másik nemből származó társamat bizalommal elfogadni, együtt, közösen az élet mellett dönteni és a bontakozó létet szolgáló szeretettel befogadni, nevelni türelmesen, hiszem, hogy a legtöbb mit ember ezen a földön álmodhat, elérhet! Ezek a döntések Isten képére, hasonlatosságára formálnak bennünket mennyei Atyánk szép vonásait ragyogtassák fel az arcunkon! A házasság szentsége, a maga teljességében Teremtőnk tiszta, örömteli életébe vezet el dicsőségesen! Ezt a csodás utat nem lenne szabad elmaszatolni, fapadossá tenni, összekeverni a jóléti társadalom, kényelmes, meleg megoldásaival, mert hazug módon valami olyant kínálnak fel a fiataloknak, mi sokkal kevesebb, szürkébb, ami nem képes a maga teljességében a bennük lévő értékeket kibontakoztatni!

Senki nem ítél el engem azért, mert képtelen vagyok szépen énekelni, de nem is akarom, hogy az énekkarban a jól éneklőkkel együtt engem elfogadjanak, ünnepeljenek! Mivel Isten nem adott nekem hangot, én nem az énekkarban, hanem a nézőtéren ülök, és csodálom azokat, akik sok próbával, tehetséggel felkészültek, és felmutatják a csodát!

Szeretettel, Csaba t.