Megújulóban a Bethlen Ház

Bethlen Gábor szülőháza Dél-Erdély magyar jelképévé vált, mióta a megújult ház megnyitotta kapuit a nagyközönségnek. Minden évben kisebb-nagyobb fejlesztések történnek, amelyek előbbre viszik történelmi emlékhelyünk sorsát és jövőjét. Egyre több csoport és egyéni érdeklődő látogatja a szülőházat. A nyári szezon beköszöntével immár állandó nyitva tartással fogadják a turistákat a Szent Ferenc Alapítványnál nevelkedő fiatalok.
Minden egyéni vagy csoportos látogatónak idegenvezetéssel mutatják be a bástyát. Az épület Bethlen termében külön kis előadást hallhatnak a vendégek az egykori Illyei uradalom történetéről.
A Bethlen terem bútorzatát, annak karfás székeit idén a Communitas Alapítvány 2000 lejes támogatásával sikerült felújítani, újrakárpitozni, így lehetőség adódott a további csoportok fogadására, s ezáltal Erdély Aranykorának ismertetésére.
Ezúton köszönjük a Communitas Alapítvány anyagi támogatását amely által lehetővé vált a további fejlesztés.
Varga Csaba