Unnai barátainknál

Unnában gyermekeinknek sok kedves barátja él! Istennek hála ez a több mind 1o éves kapcsolat a kászoni gyerekeinknek, az árkosi nővérek által vezetett anyaotthonnak és a többi házunknak is sok-sok segítséget jelentett. Ez alkalommal a Marosszéki Kodály Zoltán gyermekkart ajándékozták meg a gyűjtésükkel!

Számunkra ez a nagyon fontos ismeretség egy Déváról Unnába költözött jó magyar ember áldásos munkájának köszönhető. Schrajbert István bátyánk szeretettel beszámolt az ottani barátainak a mi munkánkról, ők eljöttek, hogy megnézzenek és így megszerették a gyermekeinket.
A mostani utunk során eljutottunk a helybeli Szent Katalin iskolába, a szintén szent Katalinról elnevezett kórházba, majd a főtéren a karácsonyi vásárban is fellépett az énekkar! Végül az estét a Szent Katalin plébánia dísztermében egy kis koncerttel, előadással zártuk! Jó volt együtt lenni, együtt imádkozni az ott élő kedves testvéreinkkel! Jó volt látni, hallani a gyerekeinket ahogyan éneklik a szebbnél szebb magyar karácsonyi dalokat a város főterén, az adventi vásár ünnepi színpadán! Jó volt látni, hogy az emberek megállnak a székelyruhás gyerekek ünnepi műsora előtt és mosolyogva minden számot értékelnek, megtapsolnak!!
Egy-egy ilyen út a szívemet megtölti fénnyel és reménnyel, úgy érzem, hogy reális esélyünk van a Krisztus Urunktól tanult imában kért Isten országának felépítésére!!
Külön köszönöm Vera nővérnek és a szovátai gyerekeknek, hogy elkísértek a hosszú útra, vállalták, hogy Erdély szép hagyományainak, kultúrájának nagyköveteiként felmutassák mindazokat az értékeket amikre úgy érzem, hogy méltán büszkék lehetünk!
Hálás szeretettel köszöntök minden kedves unnai testvéremet most már innen, hazulról Déváról, az ünnepre készülő gyermekeink köréből!
Sok szeretettel, Csaba t.