Keresztszülőket keresünk!

A Szent Ferenc Alapítvány az elmúlt 20 évben több mint 5000 gyereket fogadott be. Közülük több mint 2600-an már végeztek. Ma is nagyon sok aranyos gyerek kér tőlünk nap, mint nap kenyeret, jó szót, szállást, szeretetet. Ezt a lélekmentő munkát csak szövetségben a támogatóinkkal, a “keresztszülőkkel” tudtuk, tudjuk végezni eredményesen.

Munkatársaimmal egyeztetve, láttuk, hogy az utóbbi időben nagyon sok olyan új gyerekünk “született”, akinek nincs támogatója, keresztszülője. Ezért a tanév első napjaiban szeretettel keresünk új keresztszülőket, olyanokat, akik a bentlakó gyerekeket napi egy Euróval, a napközis gyerekeinket napi fél Euróval támogatják.

A keresztszülői hálózatot, Székely Gyöngyi: keresztszulo@devaigyerekek.hu vezeti, neki írhattok. Van mód arra, hogy jelezzétek, hogy kisfiút, kislányt, nagyobb vagy kisebb gyereket, fiatalt akartok támogatni! Azt is elmondhatjátok, hogy melyik tájegységről származzon a „keresztgyerek”, kit támogatnátok szívesen.

Mi, ha megkapjuk a leveleteket, egyeztetünk, és szeretettel elküldjük egy gyerek adatait, és azt a bankszámlaszámot, ahova havonta, félévente, évente lehet utalni a támogatást.

A következő lépés már a Ti kezetekben van, hiszen felvehetitek a gyerekkel a kapcsolatot, ha nagyobb, akkor levelezni lehet vele (postán, interneten), ha óvodás, vagy kisiskolás, akkor a gyerek nevelőjével, a ház vezetőjével lehet tartani a kapcsolatot. A gyereket a nyári vakációban meglátogathatjátok az otthonban, elvihetitek kirándulni, fagyizni, de akár meghívhatjátok egy pár napra, hétre otthonotokba. Sok példa van arra, hogy ezek a keresztszülői szálak, hosszú évek alatt igazi családias, örömteli kapcsolattá alakultak át.

Arra is lehetőség van, hogy valaki anonim módon vállalja egy-egy gyerek sorsának alakítását, akkor Rajtad és a program koordinálóján kívül senki nem tud jószívű cselekedetedről.

Hiszem azt, hogy Istent nagyvonalúságból, szeretetből nem lehet felülmúlni. Az, aki azt ígérte, hogy minden pohár vizet számon tart, amit akár a legkisebbnek is adunk, az egészen biztos, hogy megtalálja a módját annak, hogy százszorosan kárpótoljon bennünket szeretetből vállalt, jó tetteinkért. Igen, mi bármit, amit szeretetből adunk, azt a mi teremtő Istenünknek adjuk!

Ezekkel a gondolatokkal várjuk a drága keresztszülőknek, “az én komáimnak” a jelentkezését.

Program koordinátora: Székely Gyöngyi
Email: keresztszulo@devaigyerekek.hu
Telefon: +36-20-773-8993
Levelezési cím: H-2220 Vecsés, Kellner dr. u. 36. II./36.

 

Sok szeretettel,

Csaba testvér