A tisztulás útja

Kedves Barátaink, kedves Testvérek!
 
Szeretettel és nagy örömmel osztjuk meg a hírt, hogy Bíborosi áldást kap a Tisztulás Útja Zarándoklat, mely alkalomból 2014. április 10-én, csütörtökön délután ünnepi Tisztulás Útja zarándoklatot szervezünk. A zarándoklat elején Dr. Erdő Péter bíboros megáldja a bűnbánat és tisztulás Gellért-hegyen át vezető zarándokútját.
 
A Böjte Csaba ferences szerzetes, a pálos és a ferences rend, valamint világiak által tavaly alapított nagyvárosi zarándokutat, a Tisztulás Útját április 10-én fogja megáldani Dr. Erdő Péter bíboros atya. Ezt követően Csaba testvérrel valamint több más ferences, pálos illetve jezsuita atyával közösen elindul a zarándoklat.
 
Ez alkalomból április 10-én, csütörtökön délután 15.30-ra szeretettel várjuk a kedves testvéreket a Sziklatemplomba, ahonnan egy különleges nagyböjti útra indulhatunk a bíboros atyával és Csaba testvérrel, valamint a pálos és ferences atyákkal közösen.
 
15.00 Rózsafüzér a Sziklatemplomban 
15.30 Gyülekezés a Sziklatemplom előtt (1114 Bp. Szent Gellért rakpart 1.)
15.45 A zarándokút Bíborosi áldása 
16.00 A zarándoklat indulása 
18.30 Szentmise a Belvárosi Ferences Templomban
 
Indulás helyszíne: Sziklatemplom, Szent Gellért rkp. 1.

A Tisztulás Útja zarándokút a pálos Sziklatemplomtól indul, a Gellért-hegyen és az Erzsébet hídon halad és a Belvárosi Ferences Templomban végződik. A zarándokút állomásai Isten embernek adott parancsait dolgozzák fel. „A lelki tisztulás útjára lépő ember ősidőktől fogva Isten törvényeire figyel, azok fényében újítja meg életét. Az erkölcsi életünket szabályozó parancsok világosak, egyértelműek, és hosszú évezredek tapasztalata alapján váltak az emberiség közkincsévé, ezért merem én is a bűnbánat útján – mint jelzőoszlopokat – magunk elé állítani,” – mondta el a Tisztulás Útjáról Böjte Csaba

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

Kapcsolat és bővebb információ: 
 
Sziklatemplom Pálos Fogadóközpont 
 
Dévai Szent Ferenc Alapítvány