Torockói házunk ablakából jó kinézni!

Sokszor hallom, hogy nem jók az Erdélyi magyarok kilátásai?
Torockó 2o14 február 1o
Gyere el a Kis Szent Teréz gyermekotthonba, és a sok vidám, kacagó gyermekkel tölts el egy pár napot és meglátod minden mennyire egyszerűbb, tisztább, érthetőbb lesz…
Ne hagyd, hogy a világ gondja, baja betemessen.
A gonosz lélek, azt szeretné, hogy a jó Isten nagy projektje, a teremtés nagy műve ne sikerüljön, hogy az ember ne legyen képes felnőni oda, hogy Teremtőjével szeretettel egy asztalhoz üljön… és ezért megtesz mindent a gonosz, azt szeretné, hogy ijedezve, kapkodva, elbizonytalanodjak, és félve elhanyagoljam a magam feladatát, feladjam az állásaimat!
Nem szabad pánikolni! Elég hatalmas az Isten, hogy gondviselő jóságával megvédjen bennünket!
Nézzek nyugodtan a holnapba, és töltse el a szívemet a bizalom, a teremtés nagy művét, mit Isten elkezdett, azt  be is fogja becsülettel végezni!Rengeteg vissza nem térő, alkotó munkára szánt idő elmegy arra, hogy mások dolgaival foglalkozunk..

Nem nekünk kisembereknek kell a világunk minden sebét bekötöznünk…
Jobb ha a magunk dolgát szeretettel, alázattal végezzük, mintha e nagyvilág minden problémájához hozzászólnánk! Nyugodtak lehetünk, nem a gyengeség, a kicsinység jele, ha nem ütöm bele az orromat mindenben!Merjünk arra koncentrálni, figyelni, hogy mit kér tőlünk az Isten?

Végezzük a feladatainkat pontosan, szépen és a világ szebb lesz! Csodálom azt a szentírási történetet, mikor Isten találkozik Ábrahámmal…
Az imádkozó ember megkérdezi, mi lesz Szodomával, az akkori világgal? Mindenki elpusztul? Isten válasza egyértelmű, ha van 5-1o igaz ember, akkor a városok, az egész vidék megmenekül!
Ne mások hibáját, bűneit nézzem, hanem az Isten által rám bízott feladatot végezzem nagy nagy szorgalommal, szépen, becsületesen!
Legyek én egy igaz ember és a többit bízzam alázattal teremtő Istenemre!

Kisebb testvéri alázattal!! Csaba t.