Egyházi vélemény az Unióról

Érdekes elolvasni az Egyház véleményét az Unióról!
Szerintem is ha a kezünk fáj, nem amputálunk, hanem gyógyítunk!
Ha a családban baj van, párbeszédet kell kezdeni és nem a válókeresetet beadni!
Hiszem, hogy ez a közös Európa sok sebből vérzik, de hiszem, hogy ezt a nagycsaládot nem szétverni, hanem gyógyítani kell! Merjük a problémákat megnevezni, és keresünk választ a sebekre!
Tisztelettel, Csaba t. 
Brüsszel/ Gazdasági válság, bevándorlás és munkanélküliség Európában – ezek voltak a fő témák, amelyeket a Comece, az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak elnöke, Reinhard Marx bíboros érintett a szervezet plenáris ülésének megnyitóján, amelyet a belga fővárosban tartottak november 14-én a következő témával: “A bevándorlás és az integráció”.

A bíboros szerint egyre inkább meggyőződhetünk arról, hogy az Európai Unióban nem működnek a hagyományos megoldások a jelenlegi válság esetében. Sem az államok vezetői, sem a politikusok, sem pedig a tisztviselők nem tudják, milyen irányba lépjenek, hogy kijussunk a válságból. Nincs megfelelő kreatív gondolkodás, amely számba venné az etikai elveket, amelyek egy szabad, demokratikus és virágzó társadalom alapját képeznék, amely nyitott és igazságos egyben. El kell gondolkodnunk azon, hogy az egyház hozzájárulhat-e ehhez az ügyhöz – hangsúlyozza a Comece elnöke.