Közös imádság a békéért

Kedves Barátaink, kedves Testvérek!
Ferenc pápa által szombatra meghirdetett böjti és imanaphoz kapcsolódóan a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Ferenc pápa szándékának megfelelően közös imádságot szervez Budapesten, szeptember 7-én, szombaton 19.00 órától – egyidőben Ferenc pápa által a Szent Péter téren vezetett imádsággal.
Szeretettel hívunk mindekit a békéért való közös imádságra.
A békéért szóló közös imádságot 19.00 órakor kezdjük egyidőben Ferenc pápa által vezetett imádsággal. A 4 rózsafüzért fogjuk végigimádkozni – melybe a békéért szóló imákat illesztünk bele. A rózsafüzér imádság végén szentségimádással zárjuk a közös imádságot.

„Mit tehetünk mi, a világ békéjéért? Ahogy János pápa mondta: mindenki feladata, hogy újraszője igazságosságban és szeretetben az emberi együttélés szálait. A békéért való elkötelezettség lánca egyesítsen minden jóakaratú embert! Erőteljes és sürgető felhívást intézek az egész Katolikus Egyházhoz, amelyet kiterjesztek a többi felekezet minden keresztényére, minden vallás követőire és nem hívő testvéreinkre: a béke olyan közkincs, amely túlmutat minden korláton, mivel az egész emberiség java. Hangosan megismétlem: nem az összecsapás, a konfliktus kultúrája az, amely a népek körében és a népek között az együttélést építi, hanem a találkozás, a párbeszéd kultúrája: ez a béke egyetlen útja. A béke kiáltása szálljon a magasba, hogy eljusson mindenki szívéhez!
(Ferenc pápa)
Időpont: 2013. szeptember 7. szombat 19.00-től kb. 21.30-ig.
Érkezés: 18.30-tól

  (Kérjük, hogy aki szeretne résztvenni a közös imádságban lehetőségei szerint érkezzen meg 19.00 óráig, hogy közösen tudjuk kezdeni az imádságot.)
Cím: Dévai Szent Ferenc Alapítvány – Jóhíroda,
V. ker. Ferenciek tere 9. Szent Ferenc Terem (Bejárat a Kárpátia udvar felől a Szent Miklós könyvesbolt mellett.).

Kapcsolat: email: dszfa.johiroda@gmail.com; Tel: 30/538-8434

Szervezők: Losonczi Csaba, Csekő Krisztina
Csaba testvér és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nevében szeretettel várunk mindenkit!

Máriától kérjük: segítsen nekünk, hogy az erőszakra, a konfliktusra és a háborúra válaszoljunk a párbeszéd, a kiengesztelődés és a szeretet erejével. Mária – Anya: Ő segítsen bennünket, hogy megtaláljuk a békét. Mindnyájan az ő gyermekei vagyunk. Mária, segíts bennünket, hogy leküzdjük ezt a nehéz pillanatot is és elkötelezzük magunkat, hogy mindennap, minden környezetben a találkozás és a béke hiteles kultúráját építsük”.

  (Ferenc pápa)